علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

محتوا

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین]

خانم هایی که در دوران شیردهی به سر می برند، اغلب نگران سلامت سینه های خود هستند، برخی خانم ها نگرانی هایی در خصوص ابتلا به سرطان سینه را دارند. در ادامه با دکتر روناک تمدن همراه باشید تا به بررسی علائم سرطان سینه شیردهی و به درمان های در دسترس بپردازیم.

علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

علت تشکیل توده در سینه خانم های‌ شیرده چیست؟

ممکن است خانم های که دوران شیردهی هستند، توده هایی را در سینه های خود احساس کنند. در بیشتر موارد، این توده ها خوش خیم بوده و سرطانی نیستند. وجود توده در سینه در دوران شیردهی می تواند به دلایل زیر باشد:

– ماستیت. عفونت بافت سینه که توسط باکتری و‌ یا انسداد مجاری شیری ایجاد می‌شود و با علائمی مانند سفت شدن سینه، درد، تورم و قرمزی همراه است.
– آبسه های سینه. در صورتی که نسبت به درمان ماستیت اقدامی صورت نگیرد، آبسه دردناک حاوی چرک تشکیل‌ خواهد شد. این توده متورم، قرمز و گرم خواهد بود.
– فیبرو آدنوم. تومورهای خوش خیمی که در سینه ها رشد می کنند و ‌معمولا هنگام لمس، زیر دست به حرکت در می آیند.

علائم‌ اولیه سرطان سینه

توده، اولین علامت سرطان سینه نیست، برخی دیگر از این علائم عبارتند از:
– ترشح از نوک‌ سینه
– درد سینه که خود به خود از بین نمی رود
– تغییر اندازه، فرم و ظاهر سینه
– قرمزی و ضخیم شدن سینه
– خارش نوک سینه
– تورم و حرارت سینه
احتمال بروز‌ سرطان سینه در خانم های شیرده بسیار کم می باشد و تنها حدود سه درصد خانم ها در دوران شیردهی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند، سرطان سینه در خانم‌ های جوان و زیر چهل سال چندان شایع نمی باشد پس در صورت بروز توده هایی در سینه خیلی نگران نشوید و تنها در سریع ترین زمان ممکن به بهترین جراح سرطان سینه مراجعه کنید.علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

زمانی باید به پزشک مراجعه کرد که توده:
– بعد از یک هفته ناپدید نشود
– بعد از درمان، مجدد در همان ناحیه تشکیل شود
– سفت شده باشد

شیردهی می‌ تواند منجر به بروز تغییراتی در سینه ها شود و فرد شک به سرطان پیدا کند. به همین خاطر توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه مورد غیر طبیعی در سینه ها حتما به پزشک مراجعه شود.

تشخیص سرطان سینه در دوران شیردهی

در صورتی که احتمال ابتلا به سرطان سینه داده شود، تست های تشخیصی مانند ماموگرافی و یا اولتراسوند به منظور تصویربرداری از توده و کمک به تشخیص قطعی تر از سوی پزشک تجویز خواهد شد. گاهی ممکن است بیوپسی و نمونه برداری از توده نیز انجام شود، معمولا توصیه می شود شیردهی قبل از انجام تست های تشخیصی، قطع شود.

آیا در صورت ابتلا به سرطان سینه در دوران شیردهی میتوان به شیردهی ادامه داد؟

اگر که پزشک به شما خبر از بروز سرطان سینه داد مطمئنا در بیشتر مواقع نیز تجویز قطع شیردهی را نیز می دهد چرا که درمان های سرطان پستان تاثیر بسزایی بر روی شیر و کودک می گذارد. تشخیص سرطان سینه و روش درمانی آن توسط پزشک بررسی می شود و بهترین راه درمان برای شما تجویز می شود که این راه های درمانی برای هر شخص متفاوت می باشد.

علت تیر کشیدن پستانها در دوران شیردهی

درد یا تیر کشیدن پستانها در دوران شیردهی علل مختلفی دارد که می توان به بسته شدن مجاری شیری توسط شیر لخت و سفت، عفونت بافت و مجاری شیری و ماندن بیش از حد شیر در مجاری شیری یا نوک پستان اشاره نمود که در تمامی این موارد تیر کشیدن و سوزش خاصی در سینه احساس می شود که تا هر دو پستان از طریق شیردهی تخلیه نشوند وضعیت درد و تورم در سینه های مادر به همان روال می باشد.

اما در بعضی موارد ممکن است سینه ها دچار عفونت قارچی شده باشند که با علائمی نظیر :

– تیر کشیدن و سوزش در زمان شیردهی

– درد های عمیق و طولانی در پستان

– درد شدید در سینه و نوک سینه که با جابجایی و گرفتن نوزاد از شیر نیز ناراحتی برطرف نخواهد شد.

– ترک، خارش های پوستی، قرمزی نوک پستان، رنگ صورتی، جوش یا تاول

همه این موارد و مواردی دیگر از مشکلات بیماری عفونت قارچی در زمان شیردهی در مادران می باشد که بسیار باعث آزار و اذیت در هنگام شیردهی به نوزاد می شود.

علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

1- احتقان سینه

احتقان پسته یکی از معمولی ترین اتفاقات هفته های اولیه شیردهی می باشد که به دلیل جمع شدن شیر در مجاری شیری احساس درد و ناراحتی می کنید و معمولا با تخلیه شیر نیز شما احساس راحتی می کنید.

2- انسداد مجاری

در زمان شیردهی وظیفه تولید شیر بعهده سلول های خاصی می باشد که شیر را به مجاری بسیار کوچکی به نام نوک سینه انتقال می دهند حال تصور کنید که در روزهای اولیه شیردهی شیر شما بسیار غلیظ می باشد و امکان تجمع و لختگی در اینن مجاری وجود دارد که همین موضوع باعث گرفتگی نوک پستان و مجاری شیری می شود.

3- ماستیت یا عفونت سینه در دوران شیردهی

وجود التهابات و عفونت در سینه را ماستیت می نامند، ماستیت زمانی رخ می دهد که احتقان سینه اتفاق افتاده و شیر اضافی تخلیه نشده است در این صورت می باشد که پروتئین های موجود در شیر به بافت های اطراف مجاری شیری نشت می کند و با تورم و قرمزی و کهیر و … همراه می شود که در نهایت تنها با تخلیه سینه از شیر امکان خوب شدن وجود دارد.

4- آبسه

کیست های پر از چرک و باکتری را آبسه می گویند که اگر در گذر زمان درمان نشود شما را دچار بیماری خطرناکی می کند که عوارض جبران نشدنی بسیاری دارد، با احتساب بر این موضوع برای درمان آبسه نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ها و تخلیه چرک می باشد تا درمان شود.

5- کیست

در زمان شیردهی گاهی ممکن است که کیست هایی با نام گالاکتوسل ایجاد شود که پر از شیر هستند و در پایان شیردهی نیز تمام شوند و از بین بروند که نیاز به نگرانی ندارند و در بیشتر مواقع نیز کیست های سینه در خانم ها منشا تغییرات هورمونی دارد و جای نگرانی خاصی نیست.

6- توده بعد از اتمام شدن دوران شیردهی از بین نرفته باشد.

7- رشد توده ادامه پیدا کرده باشد.

8- حرکتی در هنگام فشار آوردن به توده مشاهده نشود.

درمان سرطان سینه در دوران شیردهی

برای درمان سرطان سینه در دوران شیردهی ممکن است نیاز به جراحی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی وجود داشته باشد.

علائم سرطان سینه شیردهیجراحی و شیردهی

مادر قبل و بعد از برداشتن تومور و جراحی، قادر به شیردهی می باشد که البته به نوع روش جراحی نیز بستگی دارد، توصیه می شود حتما با پزشک ‌در خصوص ایمن بودن شیردهی بعد از جراحی مشورت داشته باشید. خانم هایی که تحت جراحی ماستکتومی هر دو سینه قرار می‌گیرند، دیگر قادر به شیردهی نخواهند بود و درمان با رادیوتراپی بعد از لامپکتومی، به این معناست که تولید شیر کمتر خواهد شد. یادتان باشد حتما با پزشک در خصوص داروهای مصرفی قبل و بعد از جراحی و تاثیر آن بر روی شیردهی با پزشک مشورت کنید.

شیمی درمانی

شیمی درمانی به معنای مصرف داروهای بسیار قوی برای از بین بردن سلول های سرطانی موجود در بدن می باشد که در صورت نیاز به شیمی درمانی، شیردهی نیز باید متوقف شود چرا که داروهای شیمی درمانی بر نحوه تقسیم سلول ها تاثیر می گذارند.

پرتودرمانی

در این روش درمانی امکان شیردهی امری ممکن می باشد که شما می توانید با مشورت پزشک و انتخاب نوع درمان اقدام به این کار کنید، از آنجایی که بروز توده های شیری در زمان شیردهی امری طبیعی است معمولا در صورت شیردهی مادران پزشک به سرطانی بودن آن شک می کند چرا که زنان بارداری و شیرده کمتر در معرض سرطان پستان قرار می گیرند.

باورهای غلط وجود توده در پستان

  •  وجود هر توده ایی در پستان نشان از سرطان سینه نمی باشد.
  •  توجه داشته باشید توده های سرطانی پستان هیچ گاه علائمی مانند درد و سوزش ندارند و معمولا خاموش شروع به فعالیت می کنند.
  •  به یاد داشته باشید اگر در دوران شیردهی هستید و با توده ایی در سینه خود روبرو شده اید تصور سرطانی بودن آن را از سر بیرون کنید چرا که شیردهی احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
  • اگر در سنین جوانی هستید وجود توده را در سینه خود مشاهده کرده اید حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که سن ملاک درگیری با سرطان سینه نمی باشد اما بیشترین درگیری سرطان سینه در خانم های بالای 50 سال و یائسه مشاهده می شود.
  • اندازه و سایز توده های پستان هیچگونه ربطی به سرطانی بودن آنها ندارد چرا که توده های پستانی انواع و اندازه های مختلفی دارند.
  • اگر در فاصله زمانی کوتاهی بعد از انجام ماموگرافی وجود توده ایی را حس کردید می توانید تا یک سال و نوبت ماموگرافی بعدی خود صبر کنید.
  • ارث و ژنتیک در بروز سرطان سینه نقش بسزایی دارد و چنانچه شما در سابقه خانوادگی خود سرطان سینه را ندارید می توانید با خیال راحت تری با بروز توده در سینه های خود برخورد کنید.

نتیجه گیری

سرطان سینه در خانم ها و در سنین پایین تر می تواند تهاجمی تر باشد، اما تشخیص به موقع و اولیه به بهبود کیفیت درمان کمک خواهد کرد. احتمال ابتلا به سرطان سینه در دوران شیردهی بسیار پایین است، اما اگر سرطان در این دوران تشخیص داده شود، مادر قادر به ادامه شیردهی به نوزاد خود خواهد بود. توصیه می شود حتما با پزشک در خصوص گزینه های درمان سرطان سینه مشورت کنید.

Source: https://www.healthline.com/health/parenting/breast-cancer-while-breastfeeding

دکتر روناک تمدن

متخصص جراح عمومی و دارای بورد تخصصی، دارای گواهی نامه دوره تکمیلی بیماریهای پستان از مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی متمرکز در جراحی های درمانی پستان (تشخیص و نمونه برداری از توده های خوش خیم و بد خیم و جراحی های درمانی)

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه
Call Now Button