جراحی کیست های سینه در کرج
محتوا
بسیاری از کیست های بی خطری که در سینه ها تشکیل می شوند، می توانند کیست های فیبروادنوم باشد که در آزمایشات قابل مشاهده و تشخیص می باشد. هیچ یک از کیست هایی که تشخیص داده می شوند، بد خیم نیستند. با توجه به نوع کیست، پزشک درمان خاصی را در نظر گرفته و انجام می دهد. در ادامه دکتر روناک تمدن جراح سینه به این مورد خواهند پرداخت و توضیحات کاملی در اختیارتان خواهند گذاشت.
درمان کیست های فیبروادنوم
در خصوص کیست های فیبروادنوم کوچک، پزشک اقدام درمانی خاصی را انجام نمی دهد. ولی به منظور پیشگیری از عوارض جدی تر بیمار باید هر 3 یا 6 ماه یک بار به متخصص مراجعه نماید تا معاینات خاصی بر روی فرد انجام شود. این معاینات به منظور مشخص شدن میزان تغییرات کیست ها می باشد. که در صورت نیاز درمان ها شروع می شود.
در صورتی که کیست های فیبروادنوم بزرگتر از سه سانتی متر باشد و یا تعداد این نوع از کیست در سینه ها بیش از پنج عدد باشد، پزشک توصیه می کند تا این کسیت ها با جراحی خارج شود.
کیست های ساده
کیست های ساده، کیست های پاتولوژیک و بیماری زا نیستند. در مواردی که این کیست ها خیلی بزرگ، دردناک بوده و مایعی کهربایی رنگ در آن ها جمع شده باشد، در یک جراحی سرپایی کیست، توسط جراح سینه تخلیه می شود. این نوع از کیست ها باعث ابتلای فرد به سرطان سینه نمی شود.
در خصوص کیست هایی که دارای مایعات خونی هستند، این نوع از کیست ها باید درمان های جدی تری را دریافت کنند. زیرا ممکن است در آینده مشکل ساز شوند. مایع خارج شده از سینه توسط پزشک، برای آزمایش به آزمایشگاه و پاتولوژی ارسال می شود. در صورت نیاز درمان و خارج کردن کیست انجام می شود.
کیست های مختلط
برخی از کیست ها با مایع پرشده و همچنین دارای بخش جامد و بافت مانند هستند. این نوع از کیست ها باید نمونه برداری شده و بعد از آن اقدامات درمانی لازم انجام شود.
علت تشخیص نوع کیست
برخی از زنان با درخواست پزشک یا متخصص، آزمایش و یا سونوگرافی بر روی سینه انجام می دهند. این آزمایشات به دلیل شکایت این افراد از درد های سینه در دوره های خاص و بدون دلیل می باشد که ممکن است به فیبروکیستیک مبتلا باشند.
این افراد، دارای کیست های کوچک و بزرگی در هر دو سینه احساس می کنند و خواهند داشت. برخی از افراد در خصوص داشتن این نوع از کیست ها احساس نگرانی و پریشانی دارند. در واقع این احساس درست نیست.
کیست های فیبروکیستیک
در واقع این کیست ها بسیار شایع هستند و هیچ زمانی این نوع از کیست ها پیش ساز سرطان سینه نیستند. فقط این افراد بعد از مشخص شدن کیست های فیبروکیستیک در سینه خود باید زیر نظر متخصص سینه باشند. این به دلیل تغییر اندازه و موقعیت کیست ها در سینه است. معمولا معاینات به این صورت می باشد که هر 6 ماه یک بار باید به پزشک مراجعه شود تا معاینه های مورد نیاز انجام شود. اگر نیاز به سونوگرافی مجدد باشد، تجویز می شود. در غیر این صورت سالی یک بار سونوگرافی باید انجام شود.
جراح زیبایی سینه و کیست های فیبروکیستیک
افرادی که خواهان جراحی های زیبایی سینه مانند پروتز سینه و یا ماموپلاستی هستند، داشتن کیست سینه مانعی برای جراحی های سینه نمی باشد.
دکتر روناک تمدن جراح سینه بیان می کنند که، جراحی زیبایی سینه باعث تشدید کیست های سینه نمی شود. همچنین تغییری در شرایط و میزان کیست ها نمی کند، بدین معنا که باعث کمتر شدن و یا بیشتر شدن این کیست ها نمی شود.
- خانم هایی که می خواهند جراحی پروتز سینه و یا ماموپلاستی (جراحی کوچک کردن سینه) را انجام دهد، باید قبل از جراحی سونوگرافی را حتما انجام دهد.
- خانم های بالای 40 سال نیاز به ماموگرافی دارند.
- بعد از دریافت پاسخ این دو و عدم مشاهده موارد مشکوک، می توانند جراحی را انجام دهند. معاینات و چکاپ های دوره ای بعد از جراحی زیبایی سینه نیز باید ادامه داشته باشد.
- کیست های فیبروکیستیک به مرور زمان در برخی از خانم ها و با افزایش سن، کوچک و جذب می شود و از بین می رود.
- در برخی از خانم ها نیز برعکس، بزرگ تر می شود.
- علت این تفاوت ها به دلیل متفاوت بودن شرایط افراد است و به موارد مختلفی بستگی دارد. مواردی مانند ژنتیک، تغذیه (مصرف کافئین،قهوه، شلغم، کلم، فلفل، ادویه جات، فست فود و روغن ها محدود و کم شود) را شامل می شود.
جراحی سینه و سرطان
خانم هایی که دارای سابقه فامیلی سرطان سینه هستند یعنی یکی از افراد خانواده مانند مادر، خواهر، خاله و .. به سرطان پستان مبتلا بوده اند، این افراد دارای ریسک بالاتری نسبت به سایر افراد برای ابتلا به بیماری های سینه را دارند.
بسیاری از کیست های بی خطری که در سینه ها تشکیل می شوند، می توانند کیست های فیبروادنوم باشد که در آزمایشات قابل مشاهده و تشخیص می باشد. هیچ یک از کیست هایی که تشخیص داده می شوند، بد خیم نیستند.
جراحی زیبایی سینه مانند پروتز سینه و عمل ماموپلاستی در این افراد، باعث افزایش ریسک بیماری نمی شود. ولی به دلیل جراحی های انجام شده بر روی سینه، ممکن است شناخت کیست و یا بیماری های سینه به تاخیر افتد. به طور مثال در خانم هایی که پروتز سینه دارند، تشخیص بافت بیمار سینه و توده های آن ، کمی دشوار خواهد بود. به همین دلیل است که در زمان مشاوره با جراح زیبایی سینه، در خصوص سابقه های فامیلی صحبت می شود. تا از بروز بیماری های جدی در سال ها آتی پیشگیری شود.